Ga terug
–+ servings

Curry met aardappelen en aubergine

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen, vast geschild en in stukken
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui in ringen
  • 2 rode pepers in dunne reepjes, zaadlijsten verwijderd
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 el curry madras bijv. Jonnie Boer
  • 1 limoen sap
  • 500 ml yoghurt
  • 400 gram doperwten
  • handje verse koriander gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook of stoom de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de uien zacht. Voeg de pepers en aubergine toe en bak 5 minuten mee. Voeg de curry madras, limoensap, yoghurt en doperwten toe en kook 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de aardappelen. Serveer met de koriander.

Notities

Zuivelvrij? Vervang de yoghurt door een scheut plantaardige room en 2 el hummus.