Ga terug
–+ servings

Penne met gerookte zalm en venkel

Gang: Diner
Keuken: Italiaans, Vis
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren penne
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 gram prei
  • 2 venkel
  • 50 gram kappertjes
  • bosje bieslook grof gehakt
  • bosje verse selderij grof gehakt
  • 150 gram kookroom
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de uitjes en knoflook. Snijd ondertussen de venkel: verwijder de harde stengels, bewaar het venkelgroen en verwijder de harde middenkern. Snijd de rest in dunne reepjes. Voeg de prei en venkel toe aan de ui. Wok 5 minuten mee tot de groenten zacht worden. Voeg de kappertjes, bieslook, selderij en kookroom toe. Laat het nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer met de penne en de zalm.

Notities

Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta.
Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta.
Zuivelvrij? Vervang de kookroom door plantaardige room