Ga terug
–+ servings

Preisoep met geroosterd brood en zalm

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Soep
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 800 g prei in ringen
  • 400 g aardappelen, vast in blokjes
  • 1 bosje peterselie grof gehakt
  • 100 ml kookroom
  • 1 l groentebouillon
  • 100 g gerookte zalmsnippers
  • 4 volkoren boterham geroosterd, met boter
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel. Fruit de ui en knoflook. Voeg de prei, aardappelen, peterselie, kookroom en bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes koken met deksel op de pan. Pureer de soep. Serveer met de zalmsnippers en boterhammen.

Notities

Zuivelvrij? Vervang de room door plantaardige room.
Vegetarisch? Vervang de zalm door geitenkaas.
Glutenvrij? Neem glutenvrij brood of serveer met een omelet