Ga terug
+ servings

Bloemkoolpuree met varkenskarbonade en gebakken appel

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 450 g bloemkoolroosjes
  • 450 g doperwten
  • 1 el olijfolie
  • 4 varkenskarbonades
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 appels geschild en in partjes
  • 1 tl saliepoeder
  • 1 tl ahornsiroop (optioneel)
  • 100 g crème fraiche
  • 1 el roomboter
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook of stoom de bloemkool gaar in ongeveer 10 minuten. Kook of stoom de doperwten gaar in ongeveer 5-7 minuten. Wrijf de karbonades in met de olijfolie, zout en peper. Verhit een pan en bak de varkenskarbonades aan beiden kanten goudbruin (een paar minuten aan beide kanten). Leg de karbonades even opzij en fruit de ui. Voeg de appels en salie toe en bak tot de appels zacht zijn. Voeg de ahornsiroop toe. Stamp de bloemkool, voeg peper, zout, boter en crème fraiche toe. Serveer de bloemkoolpuree met de karbonades, doperwten en gebakken appeltjes.

Notities

Vegetarisch? Vervang de karbonade door een groenteburger en wat extra kidneybonen.
Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche door een klein scheutje plantaardige room