Bloemkoolpuree met varkenskarbonade en gebakken appel

Bloemkoolpuree met varkenskarbonade en gebakken appel
13 december 2018 sharon

 

Bloemkoolpuree met varkenskarbonade en gebakken appel

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 450 g bloemkoolroosjes
  • 450 g doperwten
  • 1 el olijfolie
  • 4 varkenskarbonades
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 appels geschild en in partjes
  • 1 tl saliepoeder
  • 1 tl ahornsiroop (optioneel)
  • 100 g crème fraiche
  • 1 el roomboter
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook of stoom de bloemkool gaar in ongeveer 10 minuten. Kook of stoom de doperwten gaar in ongeveer 5-7 minuten. Wrijf de karbonades in met de olijfolie, zout en peper. Verhit een pan en bak de varkenskarbonades aan beiden kanten goudbruin (een paar minuten aan beide kanten). Leg de karbonades even opzij en fruit de ui. Voeg de appels en salie toe en bak tot de appels zacht zijn. Voeg de ahornsiroop toe. Stamp de bloemkool, voeg peper, zout, boter en crème fraiche toe. Serveer de bloemkoolpuree met de karbonades, doperwten en gebakken appeltjes.

Notities

Vegetarisch? Vervang de karbonade door een groenteburger en wat extra kidneybonen.
Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche door een klein scheutje plantaardige room

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.