Recept afdrukken

Sinaasappelkip met paprika en zongedroogde tomaten

Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Diner
Keuken: Spaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 g rijst
  • 1 el olijfolie
  • 4 kippendijfilet
  • 3 paprika in reepjes
  • 8 zwarte olijven in stukjes
  • 1 rasp en sap van één sinaasappel
  • 800 g gehakte tomaten uit blik
  • 4 zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 1 tl tijm
  • 1 blokje kippenbouillon
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de kippendijfilets goudbruin aan beide kanten. Leg ze even apart en bak de paprikareepjes een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes, sinaasappel, zongedroogde tomaten, bouillon en tijm toe. Leg de kippendijfilets er bovenop en laat 15 minuten stoven met deksel op de pan. Zet het vuur laag. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Notities

Vegetarisch? Serveer met neutrale tofu of falafel (bak deze dan even apart in een koekenpan)