Sinaasappelkip met paprika en zongedroogde tomaten
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd30 minutenmin
Gang: Diner
Keuken: Spaans
Porties: 4
Ingrediënten
200grijst
1elolijfolie
4kippendijfilet
3paprikain reepjes
8zwarte olijvenin stukjes
1rasp en sap van één sinaasappel
800ggehakte tomaten uit blik
4zongedroogde tomaatjesin stukjes
1tltijm
1blokjekippenbouillon
zout en peper naar smaak
Instructies
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de kippendijfilets goudbruin aan beide kanten. Leg ze even apart en bak de paprikareepjes een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes, sinaasappel, zongedroogde tomaten, bouillon en tijm toe. Leg de kippendijfilets er bovenop en laat 15 minuten stoven met deksel op de pan. Zet het vuur laag. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Serveer met de rijst.
Notities
Vegetarisch? Serveer met neutrale tofu of falafel (bak deze dan even apart in een koekenpan)