Sinaasappelkip met paprika en zongedroogde tomaten

Sinaasappelkip met paprika en zongedroogde tomaten
13 december 2018 sharon

 

Sinaasappelkip met paprika en zongedroogde tomaten

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Spaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 g rijst
  • 1 el olijfolie
  • 4 kippendijfilet
  • 3 paprika in reepjes
  • 8 zwarte olijven in stukjes
  • 1 rasp en sap van één sinaasappel
  • 800 g gehakte tomaten uit blik
  • 4 zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 1 tl tijm
  • 1 blokje kippenbouillon
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de kippendijfilets goudbruin aan beide kanten. Leg ze even apart en bak de paprikareepjes een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes, sinaasappel, zongedroogde tomaten, bouillon en tijm toe. Leg de kippendijfilets er bovenop en laat 15 minuten stoven met deksel op de pan. Zet het vuur laag. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Notities

Vegetarisch? Serveer met neutrale tofu of falafel (bak deze dan even apart in een koekenpan)

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.