Recept afdrukken

Aardappelstoof met wortel en spruitjes

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot, Stoof
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 800 gram krieltjes
  • 2 ui in ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 rundersaucijzen in stukjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram spruitjes
  • 300 gram wortel in blokjes of reepjes
  • 125 ml kookroom
  • 125 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 snuf Parmezaan om te serveren

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui, saucijzen en knoflook zacht en goudbruin. Voeg de krieltjes, spruitjes, wortel, kookroom, water en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen met deksel op de pan, roer af en toe. Voeg water toe als het te droog wordt. Check of de aardappelen gaar zijn. Serveer met wat Parmezaan.

Notities

Vegetarisch? Neem grote witte bonen.
Zuivelvrij? Neem plantaardige room.