Stoof met champignons en aardappelen in rode wijnsaus
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot, Stoof
Porties: 4
Ingrediënten
800gramaardappelen, vastgeschild en in stukjes
1elboterof olijfolie
3uiin ringen
500gramchampignonsin stukken
2elbloem
150ml rode wijn
300ml water
zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de aardappelen volgens de instructies op de verpakking. Smelt de boter in een braadpan en bak de ui zacht. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee, roer regelmatig. Voeg de rode wijn toe en bak wederom even mee, schep af en toe om. Voeg vervolgens water, peper en zout toe en laat 7 minuten stoven op laag vuur. Serveer met de aardappelen.
Notities
Glutenvrij? Neem glutenvrij meel in plaats van bloem.Extra kick? Voeg stukjes biefstuk toe bij het bakken van de champignons.Geen wijn? Vervang met een rundvlees bouillonblokje.