Stoof met champignons en aardappelen in rode wijnsaus

Stoof met champignons en aardappelen in rode wijnsaus
18 november 2019 sharon

Stoof met champignons en aardappelen in rode wijnsaus

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot, Stoof
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen, vast geschild en in stukjes
  • 1 el boter of olijfolie
  • 3 ui in ringen
  • 500 gram champignons in stukken
  • 2 el bloem
  • 150 ml rode wijn
  • 300 ml water
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen volgens de instructies op de verpakking. Smelt de boter in een braadpan en bak de ui zacht. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee, roer regelmatig. Voeg de rode wijn toe en bak wederom even mee, schep af en toe om. Voeg vervolgens water, peper en zout toe en laat 7 minuten stoven op laag vuur. Serveer met de aardappelen.

Notities

Glutenvrij? Neem glutenvrij meel in plaats van bloem.
Extra kick? Voeg stukjes biefstuk toe bij het bakken van de champignons.
Geen wijn? Vervang met een rundvlees bouillonblokje.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.