Indiase rijstschotel

Indiase rijstschotel
13 december 2018 sharon

 

Indiase rijstschotel

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 g volkoren rijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 rode paprika in reepjes
  • 800 g gehakte tomaten uit blik
  • 400 g kikkererwten uit blik/glas
  • 1 el garam masala (kruidenmengsel) (bijvoorbeeld Jonnie Boer)
  • 1 avocado in stukjes
  • 1 handje verse koriander gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui. Bak de paprika 5 minuten mee. Voeg de gehakte tomaten, kikkererwten en garam masala toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst, avocado en koriander

Comments (2)

  1. ellenvellinger 4 jaar geleden

    Wat staan er mooie en makkelijke resepten tussen! Even een vraag over de kikkererwten, heb je het hier over het volledige gewicht of het uitgelekte gewicht?

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Dankjewel! Het is het totale gewicht zoals je ze in een potje vaak koopt. Wel even uit laten lekken natuurlijk 😀 liefs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.