Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 250 g rijst
- 1 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook geperst of fijngehakt
- 4 tomaten in blokjes
- 400 g doperwten
- 400 ml kokosmelk
- 2 tl kurkuma
- 1 tl garam masala (kruidenmengsel)
- 1 tl chilipoeder (optioneel)
- 4 el yoghurt
- 300 g kabeljauwfilet in stukjes
- 1 limoen in partjes
- 1 handje verse koriander
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en tomatenblokjes zacht. Voeg de doperwten, kokosmelk, kurkuma, garam masala, chilipoeder en yoghurt toe en breng aan de kook. Voeg de kabeljauwblokjes toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst en limoenpartjes.
Notities
Vegetarisch? Vervang de vis door kikkererwten of linzen.
Geen vis? Neem kipfilet.
Zuivelvrij? Laat de yoghurt weg en voeg een scheutje plantaardige room toe. Of neem een beetje kokosyoghurt
Geen vis? Neem kipfilet.
Zuivelvrij? Laat de yoghurt weg en voeg een scheutje plantaardige room toe. Of neem een beetje kokosyoghurt
0
0