Kokos viscurry

Kokos viscurry
13 december 2018 sharon

 

Kokos viscurry

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Oosters, Vis
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook geperst of fijngehakt
  • 4 tomaten in blokjes
  • 400 g doperwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala (kruidenmengsel)
  • 1 tl chilipoeder (optioneel)
  • 4 el yoghurt
  • 300 g kabeljauwfilet in stukjes
  • 1 limoen in partjes
  • 1 handje verse koriander
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en tomatenblokjes zacht. Voeg de doperwten, kokosmelk, kurkuma, garam masala, chilipoeder en yoghurt toe en breng aan de kook. Voeg de kabeljauwblokjes toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst en limoenpartjes.

Notities

Vegetarisch? Vervang de vis door kikkererwten of linzen.
Geen vis? Neem kipfilet.
Zuivelvrij? Laat de yoghurt weg en voeg een scheutje plantaardige room toe. Of neem een beetje kokosyoghurt

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.