Linzencurry met wortels en gehakt

Linzencurry met wortels en gehakt
13 december 2018 sharon

 

Linzencurry met wortels en gehakt

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 rode ui in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 300 g rundergehakt
  • 800 g linzen uit blik
  • 400 g wortels in plakjes
  • 250 ml bouillon
  • 4 el crème fraiche
  • 1 el garam masala (kruidenmengsel) (kruidenmengsel, Jonnie Boer bijv.)
  • 1 rasp en sap van 1 citroen
  • 100 g jonge sla

Instructies

  • Verhit de olie in een ruime stoofpan en fruit de ui en knoflook. Bak het gehakt mee. Voeg de linzen, wortels en bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat het 20 minuten stoven. Meng de crème fraiche, garam masala, citroenrasp, citroensap, zout en peper door de saus. Serveer met de sla.

Notities

Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche door een scheutje plantaardige room.
Vegetarisch? Vervang het gehakt door gekookte eitjes.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.