Porties: 4
Ingrediënten
- 1 kilo witte asperges
- 1 el olijfolie
- 250 gram risottorijst
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 200 ml witte wijn
- 100 gram parmaham in stukken
- 50 gram Parmezaan fijngeraspt
- 1 bos lente-ui in ringen
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in stukjes van 2 cm. Breng water aan de kook en kook gaar in ongeveer 10-15 minuten (even controleren). Bewaar het kookvocht!! Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de rijst toe. Bak 1 minuut en voeg dan de wijn toe. Voeg het kookvocht van de asperges (in totaal 500 ml) beetje bij beetje toe tot de rijst gaar is. Roer regelmatig. Meng met de asperges, uipoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Serveer met de Parmaham, Parmezaan en lente-ui.
Notities
Zuivelvrij? Vervang de Parmezaan door geroosterde pijnboompitjes
Vegetarisch? Vervang de Parmaham door 1 avocado, in stukjes.
Geen risotto? Kook de rijst apart, roer er een scheutje witte wijn doorheen en serveer met de overige ingrediënten.
0
0