Zoete aardappelbowl met rijst en avocado

Zoete aardappelbowl met rijst en avocado
14 december 2018 sharon

 

Zoete aardappelbowl met rijst en avocado

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 700 gram zoete aardappel in kleine blokjes
  • 150 gram rijst
  • 2 eieren
  • 1 avocado in stukjes
  • 1 komkommer in stukjes
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng de zoete aardappel met de olijfolie en doe in een ovenschaal. Strooi er wat zout en peper op en zet het 25 minuten in de oven. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Kook de eieren 6 minuten en spoel ze af onder koud water. Pel ze en snijd ze in vieren. Meng de yoghurt met knoflookpoeder en een snufje zout en peper. Bouw de bowls met de rijst, zoete aardappel, eieren en verdeel de avocado er overheen. Serveer de komkommer en yoghurt er los bij.

Notities

Zuivelvrij? Vervang de yoghurt door een eetlepel hummus.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.