Porties: 4
Ingrediënten
- 800 gram aardappelen, vast geschild en in stukken
- 1 scheut melk
- 800 gram prei in ringen
- 90 gram groene pesto
- 40 gram pijnboompitten
- 250 gram hamblokjes
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Stamp de aardappel met een scheut melk, zout en peper. Doe 100 ml melk met de prei in een pan en verhit op het vuur. Laat zachtjes koken tot de prei zacht wordt. Voeg de pesto en hamblokjes toe. Rooster de pijnboompitten in een droge pan (geen olie!) en schud ze regelmatig even. Ze zijn klaar wanneer ze bruin kleuren. Serveer de aardappelpuree met de prei en pijnboompitten.
Notities
Zuivelvrij? Neem plantaardige melk.
Vegetarisch? Neem fetakaas of geitenkaas.
0
0