Porties: 4
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen, kruimig geschild en in stukken
- 800 gram sperziebonen in stukjes
- 1 el olijfolie
- 4 saucijzen in stukjes en balletjes van gerold
- 1 ui in ringen
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el mosterd
- 200 ml crème fraiche
- 300 ml melk
- 1 klontje boter
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Kook de sperziebonen in ongeveer 12-15 minuten gaar. Maak ondertussen de gehaktballen. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin. Voeg de ui toe en bak even mee tot het zacht is. Voeg de knoflookpoeder, mosterd en creme fraiche toe. Breng op smaak met peper en zout.Stamp de aardappelen en meng met melk en boter. Breng op smaak met peper en zout.Serveer de puree met de gehaktballetjes en de sperziebonen.
Notities
Zuivelvrij? Neem plantaardige producten zoals plantaardige melk en plantaardige room.
Vegetarisch? Neem vegetarische balletjes.
0
0