Porties: 4
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 ui in ringen
- 250 gram rundergehakt kan ook lamsgehakt
- 1 courgette in plakken, gehalveerd
- 250 gram rijst basmati
- 200 ml kokosmelk
- 400 ml water
- 2 el groene curry kruiden kruiden van Jonnie Boer
- 1 bouillonblokje
- 1 hand verse koriander om erbij te serveren
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui en bak het gehakt vervolgens even mee. Voeg de courgette toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten tot deze er glazig uitziet. Voeg de kokosmelk, water, bouillon en kruiden toe. Laat het 12 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Roer af en toe. Te weinig vocht? Voeg dan nog een beetje water toe. Serveer met de koriander.
Notities
Vegetarisch? Neem kikkererwten of witte bonen.
Geen kruiden van Jonnie Boer beschikbaar? Neem garam masala.
0
0