Turkse pilav met gehakt en doperwten

Turkse pilav met gehakt en doperwten
5 juli 2021 sharon

 

Turkse pilav met gehakt en doperwten

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 ui in ringen
  • 1 tl kaneel
  • 300 gram rundergehakt
  • 6 tomaten in stukjes gesneden
  • 250 gram basmatirijst
  • 600 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 12 dadels in stukjes gesneden
  • 200 gram doperwten
  • 5 takjes munt grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui zacht in een paar minuten. Voeg de kaneel en het gehakt toe en bak even mee. Voeg de tomaten toe en bak ook even mee. Roer de rijst er doorheen en bak 2 minuten mee. Voeg het water, bouillon, dadels en doperwten toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe. Meng met de munt en serveer.

Notities

Vegetarisch? Neem vega gehakt of serveer met fetakaas.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.