Porties: 4
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen geschild en in stukjes
- 2 el boter
- 200 ml melk
- 4 slavinken
- 2 ui in ringen
- 400 gram cherrytomaatjes gehalveerd
- 2 courgette in blokjes
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Stamp ze met boter, melk, wat zout en peper. Bak de slavinken in wat olijfolie aan alle kanten goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Ondertussen bereid je de groenten. Verhit 1 el olijfolie en bak de ui zacht. Voeg de tomaatjes en courgette toe en bak 8 minuten zachtjes. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappelpuree en de slavinken.
Notities
Geen slavinken? Neem gehakt en bak mee met de ui.
Vegetarisch? Serveer met een beetje guacamole.
Zuivelvrij? Neem plantaardige melk en laat de boter en kaas weg. Serveer met hummus of guacamole.
0
0