Nasi met Chinese kool en speklapjes

Nasi met Chinese kool en speklapjes
28 maart 2019 sharon

 

Nasi met Chinese kool en speklapjes

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren rijst
  • 500 gram wortel geschild en in kleine blokjes
  • 2 speklapjes in kleine stukjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 cm gember fijngehakt
  • 1 Chinese kool in dunne reepjes
  • 1 tl korianderpoeder
  • 4 el zoute sojasaus
  • 1 el sambal oelek
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Stoom of kook de wortel gaat in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de grootte). Bak de stukjes speklapjes in een wokpan en voeg de ui en knoflook toe. Voeg vervolgens de gember en Chinese kool toe. Bak even mee en voeg een beker water, koriander, sojasaus en sambal toe. Serveer met de rijst en wortel.

Notities

Vegetarisch? Vervang met roerei.
Geen varkensvlees? Neem gehakt.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.