Geroosterde bloemkool met doperwten en hamburger

Geroosterde bloemkool met doperwten en hamburger
13 december 2018 sharon

 

Geroosterde bloemkool met doperwten en hamburger

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in dunne plakken, bladen verwijderen
  • 2 el olijfolie
  • 150 g kaas geraspt
  • 400 g doperwten
  • 4 hamburgers
  • hummus naar smaak als dip
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloemkool met de olijfolie, peper en zout in een ruime ovenschaal. Strooi de kaas er overheen. Zet 30 minuten in de oven. Kook of stoom de doperwten gaar in ongeveer 5 minuten. Bak de hamburgers goudbruin aan beide kanten. Serveer de bloemkool met de doperwten, hamburgers en hummus.

Notities

Zuivelvrij? Vervang de kaas door extra olijfolie en hummus als dip (niet in de oven erbij)
Vegetarisch? Neem falafel.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.