Krieltjes met broccoli en gehaktballen

Krieltjes met broccoli en gehaktballen
13 december 2018 sharon

 

Krieltjes met broccoli en gehaktballen

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 800 g krieltjes
  • 800 g broccoliroosjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 1 el Zwolsche stoof (Jonnie Boer) Zwolsche
  • mayonaise naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok of braadpan en bak de krieltjes 10 minuten goudbruin en gaar. Kook of stoom de broccoli gaar in ongeveer 7 minuten. Meng het gehakt met het ei, paneelmeel, kruiden, zout en peper. Kneed en maak 4 balletjes. Bak goudbruin en gaar in de pan. Serveer met wat mayonaise.

Notities

Geen Jonnie Boer? Voeg wat paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder toe.

Vegetarisch? Neem falafel.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.