Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 300 g kipfilet in blokjes
- 3 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geperst
- 3 cm gember fijngehakt
- 2 courgette in blokjes
- 200 ml kookroom
- 800 g gehakte tomaten uit blik
- 800 g bruine bonen uit blik
- 150 g tomatenpuree uit blik
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnzaadpoeder
- 2 tl chilipoeder eventueel
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en gember toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de courgette toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg de kookroom, tomaten, bruine bonen, tomatenpuree, korianderpoeder, komijnzaadpoeder en eventueel de chilipoeder toe. Laat even pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
Notities
Vegetarisch? Vervang de kip door geitenkaas.
Zuivelvrij? Vervang de kookroom door kokosmelk.
Zuivelvrij? Vervang de kookroom door kokosmelk.
0
0