Penne met zoete aardappel en gehakt

Penne met zoete aardappel en gehakt
13 december 2018 sharon

 

Penne met zoete aardappel en gehakt

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 g volkoren penne
  • 800 g zoete aardappelen in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 90 g rode pesto
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 g fetakaas in blokjes
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking. Kook de zoete aardappel gaar in ongeveer 10 minuten. Stamp deze vervolgens. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak de uitjes, knoflook zacht. Voeg de gehakte tomaten, pesto en oregano toe. Voeg de gestampte zoete aardappel toe en meng met de penne. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de fetakaas.

Notities

Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta.
Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta.
Zuivelvrij? Vervang de fetakaas door kipreepjes of avocadoblokjes.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.