Porties: 4
Ingrediënten
- 3 cm gember fijngehakt of geraspt
- 3 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el olijfolie
- 600 ml water
- 400 ml kokosmelk
- 500 g zoete aardappelen in blokjes
- 400 g linzen uit blik/glas
- 1 Chinese kool in dunne reepjes
- 2 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 125 g taugé
- 4 eieren gekookt
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan en bak kort de gember, bleekselderij en knoflook. Voeg water, kokosmelk, zoete aardappel, linzen, kool, kerriepoeder en paprikapoeder toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Top de soep met de taugé en serveer met de eitjes.
Notities
Geen linzen? Vervang door aardappelen in kleine blokjes.
0
0