Japanse teriyaki

Japanse teriyaki
13 december 2018 sharon

 

Japanse teriyaki

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 1 el olijfolie
  • 300 g biefstukpuntjes
  • 400 g champignons in plakken
  • 300 g peultjes
  • 1 bosje lente-ui in ringen
  • 4 el zoute sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olie in een pan en bak de biefstukpuntjes goudbruin op hoog vuur. Voeg de champignons en peultjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de sojasaus en alle kruiden toe. Roer de lente-ui er doorheen. Serveer met de rijst.

Notities

Vegetarisch? Vervang de biefstuk door falafel balletjes.
Geen biefstuk? Neem 2 rundersaucijzen in stukjes.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.