Zoete aardappelsoep met kerrie en linzen

Zoete aardappelsoep met kerrie en linzen
13 december 2018 sharon

 

Zoete aardappelsoep met kerrie en linzen

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Soep
Porties: 4

Ingrediënten

  • 3 cm gember fijngehakt of geraspt
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el olijfolie
  • 600 ml water
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 g zoete aardappelen in blokjes
  • 400 g linzen uit blik/glas
  • 1 Chinese kool in dunne reepjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 125 g taugé
  • 4 eieren gekookt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan en bak kort de gember, bleekselderij en knoflook. Voeg water, kokosmelk, zoete aardappel, linzen, kool, kerriepoeder en paprikapoeder toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Top de soep met de taugé en serveer met de eitjes.

Notities

Geen linzen? Vervang door aardappelen in kleine blokjes.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.