Aardappelschotel met sperziebonen en ontbijtspek

Aardappelschotel met sperziebonen en ontbijtspek
14 december 2018 sharon

 

Aardappelschotel met sperziebonen en ontbijtspek

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 750 g aardappelschijfjes
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 100 g crème fraiche
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 2 ui gesnipperd
  • 100 g ontbijtspek in grove stukken
  • 4 eieren
  • 750 g sperziebonen uit de diepvries
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelschijfjes in ongeveer 8 minuten gaar. Doe ze in een ruime ovenschaal en voeg de uien, knoflook en ontbijtspek toe. Meng de gehakte tomaten met de crème fraiche. Breng op smaak met peper en zout en giet over de aardappelschijfjes. Maak 4 gaatjes tussen de aardappelen en breek hierin de eieren. Zet 10 minuten in de oven. Kook ondertussen de sperziebonen gaar. Serveer met de aardappelen.
  • Vegetarisch? Vervang de ontbijtspek met een rode paprika in reepjes voor de smaak en voeg 2 extra eitjes toe. Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche met een scheutje plantaardige room.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.