Kikkererwtenstoof met saucijzen

Kikkererwtenstoof met saucijzen
14 december 2018 sharon

 

Kikkererwtenstoof met saucijzen

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 4 rundersaucijzen in stukjes
  • 2 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 400 gram kikkererwten uit blik/glas
  • 1 in courgette blokjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl komijnzaadpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 4 eieren
  • 90 gram jonge sla
  • handje verse koriander grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie in een ruimte stoofpan met deksel en bak hierin de stukjes rundersaucijzen gaar. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de gehakte tomaten, kikkererwten, courgette, paprikapoeder, komijnzaadpoeder, korianderpoeder, chilipoeder toe en breng op smaak met zout. Breng aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Maak 4 gaatjes in de saus en breek hierin de eieren. Doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Het is klaar wanneer de eieren gestold zijn. Serveer met de sla en koriander.

Notities

Vegetarisch? Vervang de saucijzen door kidneybonen.
Heb je Jonnie Boer Piccadillo kruiden? Vervang de kruiden dan met 1,5 el Piccadillo kruiden.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.