Rode bieten stamppot

Rode bieten stamppot
14 december 2018 sharon

 

Rode bieten stamppot

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen, kruimig geschild en in blokjes
  • 400 g wortel in blokjes
  • 400 g gekookte rode bieten gekookt, in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 3 stuks ui in ringen
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el roomboter
  • scheut melk
  • 150 g geitenkaas geraspt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels en stukken wortel gaar in ongeveer 10-15 minuten. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui zacht. Voeg de bietjes toe. Stamp de aardappelen en meng met de tijm, roomboter en melk. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de ui en bietjes. Serveer met de geitenkaas.
  • Zuivelvrij? Vervang de melk met plantaardige melk en de roomboter met een lepel olijfolie. Geen geitenkaas? Gebruik normale geraspte kaas of fetakaas.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.