Porties: 4
Ingrediënten
- 1 el roomboter
- 250 gram spekjes
- 3 prei in ringen
- 300 gram risottorijst
- 1 blokje groentebouillon
- 1 liter water
- 400 gram doperwten
- Parmezaan fijngeraspt, voor erbij
Instructies
- Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem. Bak de spek krokant. Voeg de prei toe en bak nog even mee tot de prei zacht is. Voeg de rijst toe en bak mee 2 minuutjes mee tot deze glazig wordt. Voeg het bouillonblokje en een soeplepel water toe. Roer rustig tot het water is opgenomen en schep een nieuwe lepel water in de risotto. Roer weer tot het water is opgenomen. Voeg na 10 minuten de doperwten toe. Voeg water toe tot het water op is en de rijst & doperwten gaar. Pak eventueel een beetje extra water als dat nodig is. Voeg eventueel nog extra zout en peper toe naar smaak. Serveer met de Parmezaan.
Notities
Zuivelvrij? Neem zuivelvrije geraspte kaas. Gebruik eventueel walnoten als extra smaakmaker.
Vegetarisch? Serveer met walnoten.
0
0