Porties: 4
Ingrediënten
- 225 gram rijstnoedels
- 4 eieren
- 1 el olijfolie
- 300 gram kipfilet in stukjes
- 400 gram Thaise wokgroenten
- 3 el tamarindepasta optioneel
- 3 el sojasaus
- 1 limoen voor het sap
- 125 gram taugé
- 1 komkommer in plakjes
- 50 gram pinda ongezouten
Instructies
- Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Breng water aan de kook in een steelpannetje. Voeg de eieren toe en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten.Verhit de olie in een pan. Bak de kipfilet goudbruin. Voeg de wokgroenten toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tamarindepasta, sojasaus en het limoensap toe. Roer nog eventjes door en breng op smaak met peper en zout. Serveer de rijstnoedels met de saus, ei, taugé, komkommer en pinda's.
Notities
Vegetarisch? Neem vega kip.
Geen pinda? Deze kun je weglaten.
Tamarinepasta? Die vind je bij de grotere supermarkt bij de Oosterse producten, in de buurt van de rijstnoedels. Deze kun je eventueel weglaten, vervang het dan met een beetje extra sojasaus of ketjap manis.
0
0