Porties: 4
Ingrediënten
- 4 kippendijfilet ongeveer 400 gram
- 1 el olijfolie
- takjes of gedroogde tijm
- 3 tomaten gehalveerd
- 5 wortels gehalveerd in de lengte, bijvoorbeeld bospeen
- 400 gram kikkererwten uit blik/glas
- 2 tomaten in blokjes
- 1 rode ui in ringen
- bosje verse koriander grof gehakt
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 citroen (alleen het sap)
- zout en peper naar smaak
- 150 ml yoghurt
- handje munt grof gehakt
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 1 komkommer in plakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de kipdijfilets in een ovenschaal en wrijf in met de olijfolie, peper en zout. Voeg de kruiden, tomaat en wortel toe. Zet 30 minuten in de oven. Meng voor de salade alle ingrediënten (kikkererwten, tomaten, ui, koriander, olijfolie, paprikapoeder, citroensap, zout, peper) in een kom. Meng voor de tzatziki alle ingrediënten (yoghurt, munt, knoflookpoeder) in een kom. Doe de komkommer er los bij. Serveer de kip met de salade en tzatziki.
Notities
Vegetarisch? Vervang de kip door neutrale tofublokjes.
Zuivelvrij? Vervang de yoghurt door geprakte avocado.
0
0