![](https://members.voedzo.nl/wp-content/uploads/2018/12/paella-rijstschotel-e1558953871582.jpg)
![](https://members.voedzo.nl/wp-content/uploads/2018/12/paella-rijstschotel-e1558953871582.jpg)
Porties: 4
Ingrediënten
- 300 gram volkoren rijst
- 1 el olijfolie
- 2 in kipfilet blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 400 gram doperwten
- 1 paprika in stukjes
- 1 courgette in blokjes
- 4 zongedroogde tomaatjes in stukjes
- 1 tl kurkuma
- 1 tl oregano
- 0,5 tl foelie
- snufje komijnzaadpoeder
- snufje verse koriander
- snufje kaneel
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olie in een pan en bak de kipfiletblokjes goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe tot ze zacht zijn. Voeg de paprika, courgette en doperwten toe en bak deze 5 minuten mee (en eventueel een scheutje water). Voeg de overige ingrediënten toe en laat het nog zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten. Serveer de saus met de rijst.
Notities
Vegetarisch? Vervang de kipfilet door linzen of kidneybonen.
0
0