Aardappelen met kip, olijven en kappertjes

Aardappelen met kip, olijven en kappertjes
13 december 2018 sharon

 

Aardappelen met kip, olijven en kappertjes

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen, vast in stukjes
  • 600 g bloemkoolroosjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 kippendijfilet in vieren
  • 2 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 rasp en sap van 1 citroen
  • 100 g groene olijven
  • 2 el kappertjes
  • 1 hand peterselie grof gehakt
  • 100 g verse spinazie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in ongeveer 8 minuten (kan met schil). Kook de bloemkool gaar in 6 minuten. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin. Voeg de oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, rasp en sap van citroen toe. Haal de pan van het vuur en meng met de olijven, kappertjes, peterselie en aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de bloemkool en spinazie.

Notities

Vegetarisch? Vervang de kip door neutrale tofublokjes.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.