Porties: 4
Ingrediënten
- 800 gram witte asperges
- 200 gram spekjes
- 2 el bloem of maïzena
- 4 eieren gekookt
- 100 ml kookroom of plantaardige room
- handje peterselie gehakt
- zout en peper naar smaak
- 4-8 volkoren boterham geroosterd
Instructies
- Schil de asperges met een dunschiller en snijd de taaie onderkanten eraf. Bewaar de schillen deze kook je straks mee. Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de asperges, zout en de schillen. Haal na 15 minuten de asperges uit het water en snijd ze in kleine stukjes. Zeef het kookwater en gooi de schillen weg (niet het water!). Bak de spekjes krokant in een stoofpan. Voeg de bloem of maïzena toe, bak 2 minuten mee en blijf roeren. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe en blijf roeren. Voeg de room en peterselie toe, breng op smaak met peper en zout. Serveer met brood en de eieren.
Notities
Vegetarisch? Vervang de spekjes door een avocado in stukjes. Serveer deze er los bij.
Glutenvrij? Neem glutenvrij brood of serveer met krieltjes in de soep.
0
0