Porties: 4
Ingrediënten
- 250 gram bulgur
- 250 gram gerookte makreelfilet in stukjes
- 1 el olijfolie
- 1 aubergine in blokjes
- 1 komkommer in blokjes
- bosje lente-ui in ringen (groen en wit)
- 100 gram babyspinazie
- 125 gram crème fraiche
- 1 el komijnzaadpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl oregano
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aubergine zacht. Meng in een kom de rijst met de aubergine, komkommer, ui, spinazie, crème fraiche en kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de makreel.
Notities
Glutenvrij? Vervang bulgur met quinoa of gierst
Vegetarisch? Vervang de vis door kikkererwten of linzen.
Geen vis? Neem kipfilet.
Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche door een geprakte avocado.
0
0