Couscous met kip en rozijnen

Couscous met kip en rozijnen
13 december 2018 sharon

 

Couscous met kip en rozijnen

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 75 g rozijnen
  • 1 el olijfolie
  • 2 kipfilet in blokjes
  • 2 rode ui in ringen
  • 5 stengels bleekselderij in stukjes
  • 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
  • 2 el citroensap
  • 1 handje peterselie grof gehakt
  • 100 g fetakaas in kleine blokjes
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de couscous met de kerrie, komijn en rozijnen. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in de pan. Bak de ui en kipblokjes goudbruin. Voeg de bleekselderij en cherrytomaatjes toe. Voeg de citroenrasp toe. Bak tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de couscous, peterselie en fetakaas.

Notities

Vegetarisch? Vervang de kip door een handje geroosterde amandelen.
Tarwevrij/glutenvrij? Neem gierst, quinoa of rijst.
Zuivelvrij? Vervang de fetakaas door een lepel hummus om erbij te serveren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.