Kip Madras met sperziebonen en bloemkool

Kip Madras met sperziebonen en bloemkool
13 december 2018 sharon

 

Indiase Kip Madras met sperziebonen en bloemkool

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren rijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 125 gram crème fraiche
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el zoute sojasaus
  • snuf gemberpoeder
  • snuf korianderpoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Kook of stoom de sperziebonen en bloemkool gaar in 10 minuten. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de ui, knoflook en paprika zacht. Voeg de kipfilet toe en bak gaar. Voeg de tomaten, crème fraiche, kerriepoeder, sojasaus, gemberpoeder en korianderpoeder toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen. Serveer met de rijst, bloemkool en sperziebonen.

Notities

Vegetarisch? Vervang de kipfilet door kikkererwten.
Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche door 2 el hummus.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.