Marokkaanse chili

Marokkaanse chili
13 december 2018 sharon

 

Marokkaanse chili

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 300 g lamsgehakt of eventueel normaal gehakt
  • 2 groene paprika in stukjes
  • 500 g tomaten in blokjes
  • 400 g kikkererwten uit blik/glas
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 el Ras el Hanout (kruidenmengsel)
  • 1 handje verse koriander grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een ruime stoofpan. Bak ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt en paprika toe en bak goudbruin. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de verse koriander en bulgur) en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de bulgur en koriander.
  • Vegetarisch? Vervang het gehakt door grote witte bonen. Geen Jonnie Boer? Zoek andere ras el hanout kruiden of voeg extra korianderpoeder, komijnzaadpoeder en peper toe. Glutenvrij? Neem quinoa, rijst of gierst. Geen kikkererwten? Neem 100 gram extra bulgur.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.