Porties: 4
Ingrediënten
- 250 g volkoren rijst
- 459 g bloemkoolroosjes
- 300 g hamlappen in stukjes
- 4 el zoute sojasaus
- 0.5 tl chilipoeder
- 1 el witte wijnazijn
- 2 cm gember fijngesneden
- 1 bosje lente-ui in ringen
- 1 el olijfolie
- 150 g wortel geraspt
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Kook of stoom de bloemkool gaar in ongeveer 12 minuten. Meng in een kom de hamlappen, sojasaus, chilipoeder, gember, azijn en zet even apart. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de hamlappen goudbruin. Voeg de wortel en bosui toe en bak het zo’n 2 minuten mee. Meng met de rijst. Serveer met de bloemkool.
Notities
Vegetarisch? Vervang de hamlappen met 4 gekookte eitjes
Geen varkensvlees? Neem gehakt of biefstukreepjes
Geen varkensvlees? Neem gehakt of biefstukreepjes
0
0