Nasi met bloemkool en wortel

Nasi met bloemkool en wortel
13 december 2018 sharon

 

Nasi met bloemkool en wortel

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 g volkoren rijst
  • 459 g bloemkoolroosjes
  • 300 g hamlappen in stukjes
  • 4 el zoute sojasaus
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 cm gember fijngesneden
  • 1 bosje lente-ui in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 150 g wortel geraspt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Kook of stoom de bloemkool gaar in ongeveer 12 minuten. Meng in een kom de hamlappen, sojasaus, chilipoeder, gember, azijn en zet even apart. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de hamlappen goudbruin. Voeg de wortel en bosui toe en bak het zo’n 2 minuten mee. Meng met de rijst. Serveer met de bloemkool.

Notities

Vegetarisch? Vervang de hamlappen met 4 gekookte eitjes
Geen varkensvlees? Neem gehakt of biefstukreepjes

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.