

Porties: 4
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 ui in ringen
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 kipfilet in stukjes
- 2 rode paprika in stukjes
- 100 g chorizo in plakjes
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 250 g paellarijst
- 800 ml groentebouillon
- 1 rasp en sap van 1 citroen
- 450 g doperwten
- 1 bosje peterselie grof gehakt
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olie in een pan en bak de uien en knoflook zacht. Voeg de kipfilet en paprika toe en bak goudbruin. Voeg de chorizo, kruiden en rijst toe. Roer 2 minuten om en voeg dan de bouillon, citroenrasp en citroensap, zout en peper toe. Kook voor 15 minuten, roer af en toe. Voeg dan de doperwten toe en kook nog eens 5 minuten. Roer regelmatig. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt. Roer de peterselie er doorheen en serveer.
- Vegetarisch? Vervang de kip en chorizo door neutrale tofublokjes. Kan eventueel ook met bonen.
0
0