Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 3 cm gember geraspt
- 300 g kipfilet in blokjes
- 2 rode paprika in stukjes
- 1 paksoi grof gehakt
- 6 el zoute sojasaus
- 6 el pindakaas
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- rasp en sap van 1 citroen
- 2 el tomatenpuree
- 4 eieren gekookt
- 125 g taugé
- 1 handje verse koriander gehakt
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime soeppan. Fruit de uitjes een paar minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak mee tot het zacht is. Voeg de kipfilet en paprika toe en bak mee tot de kipfilet goed gebakken is. Voeg de paksoi, 1 liter water, sojasaus, pindakaas, kerriepoeder, paprikapoeder, citroensap, tomatenpuree toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten pruttelen. Pel de eieren en halveer ze. Serveer de soep in 4 kommen, verdeel de halve eieren en strooi de taugé en koriander er overheen. Serveer met de plakjes komkommer.
Notities
Vegetarisch? Vervang de kipfilet door een blikje linzen.
Geen pinda’s? Neem amandelpasta.
Geen pinda’s? Neem amandelpasta.
0
0