Porties: 4
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui in ringen
- 1 kg tomaten in blokjes
- 2 rode paprika in reepjes
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 kippenbouillonblokje
- 100 ml kookroom
- 4 - 8 volkoren boterham
- boter (om er bij te serveren)
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak de ui zacht. Voeg de tomaat en paprika toe en bak tot de groenten zacht zijn. Voeg de rozemarijn, knoflookpoeder, uienpoeder, bouillon en 1 liter water toe (zodat de groenten nog zichtbaar zijn). Kook 10 minuten met deksel op de pan en pureer met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kookroom, boterhammen en boter.
Notities
Zuivelvrij? Neem plantaardige room of kokosroom.
Glutenvrij? Neem glutenvrij brood.
0
0