Rijstbowl met kip en ei

Rijstbowl met kip en ei
13 december 2018 sharon

 

Rijstbowl met kip en ei

Gang: Diner
Keuken: Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel in blokjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 200 gram volkoren rijst
  • 2 kipfilet in blokjes
  • 4 eieren gekookt
  • 1 el olijfolie
  • 400 gram kidneybonen uit blik
  • 100 gram babyspinazie
  • 1 komkommer in blokjes
  • zoute sojasaus of tamari, om erbij te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de zoete aardappelblokjes in een ovenschaal, meng met 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Zet ze 15 minuten in de oven. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes goudbruin. Kluts ondertussen de eieren met wat zout en peper in een kom. Zet de kipfiletblokjes apart in een kommetje. Pel de eieren en doe ze in een bakje. Verhit de kidneybonen kort, spoel ze af en doe in een kommetje. Doe de spinazie in een aparte kom en de komkommer in een aparte kom. Serveer de losse kommetjes met de zoete aardappelblokjes en rijst. Laat iedereen zelf zijn rijstbowl samenstellen.

Notities

Vegetarische tip: Vervang de kipfilets met een avocado in blokjes

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.