Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese
13 december 2018 sharon

 

Spaghetti bolognese

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 g volkoren spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 10 tomaten in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij in reepjes
  • 200 g wortel in blokjes
  • 250 g rundergehakt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 g rucola
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uitjes en knoflook. Voeg de tomaten, bleekselderrij en wortel toe. Bak minstens 10 minuten op middelhoog vuur tot de groenten zacht zijn. Optioneel maar aan te bevelen: pureer de saus met een staafmixer of blender. Rul het gehakt in een schone pan. Voeg de saus en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de spaghetti en rucola.

Notities

Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta.
Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta.
Vegetarisch? Vervang het gehakt door Parmezaan

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.