Pompoen, bonen en linzenstoof met yoghurt

Pompoen, bonen en linzenstoof met yoghurt
14 december 2018 sharon

 

Pompoen, bonen en linzenstoof met yoghurt

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 tl komijnzaadpoeder
  • 400 g pompoenblokjes
  • 800 g gehakte tomaten uit blik
  • 800 g linzen uit blik/glas
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 2 el rode wijnazijn
  • 200 g yoghurt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 handje peterselie grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een stoofpan met deksel. Fruit de ui en knoflook. Voeg de komijnzaadpoeder, pompoen, tomaat, linzen, kidneybonen, rode wijnazijn toe en laat 15 minuten pruttelen. Meng ondertussen de yoghurt met de knoflookpoeder, snufje zout en peterselie. Serveer de stoofschotel met de yoghurt.
  • Zuivelvrij? Vervang de yoghurt door geprakte avocado.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.