Rode bietenschotel met aardappelpuree en saucijzen

Rode bietenschotel met aardappelpuree en saucijzen
14 december 2018 sharon

 

Rode bietenschotel met aardappelpuree en saucijzen

Gang: Diner
Keuken: Hollandse pot
Porties: 4

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen, vast geschild en in kleinere stukken
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 2 rundersaucijzen in stukjes gesneden
  • 150 ml melk
  • 1 el roomboter of olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • 600 gram gekookte rode bieten gekookt en in blokjes
  • 1 appel klokhuis verwijderd, in blokjes
  • 200 gram augurken in stukjes
  • 75 gram geitenkaas geraspt
  • 1 el gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng de aardappelen aan de kook in gezouten water en kook ze gaar in ongeveer 15-20 minuten. Verhit de olie in een pan en fruit de uitjes. Voeg de saucijzen toe en bak ze goudbruin. Stamp de aardappels en roer de melk, roomboter en nootmuskaat er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Doe de aardappelpuree in een schaal. Strooi de uitjes en worstjes er overheen, gevolgd door de bietjes. Voeg vervolgens de appel en augurken toe. Top met de tijm en geitenkaas. Serveer.

Notities

Vegetarisch? Vervang de saucijzen door omeletreepjes of een vegaburger.
Zuivelvrij? Vervang de melk door plantaardige melk. Vervang de kaas door 4 el hummus om erbij te serveren. Vervang de roomboter door een plantaardige olie.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.