Porties: 4
Ingrediënten
- 750 g aardappelschijfjes
- 400 g gehakte tomaten uit blik
- 100 g crème fraiche
- 2 teentjes knoflook fijn gehakt
- 2 ui gesnipperd
- 100 g ontbijtspek in grove stukken
- 4 eieren
- 750 g sperziebonen uit de diepvries
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelschijfjes in ongeveer 8 minuten gaar. Doe ze in een ruime ovenschaal en voeg de uien, knoflook en ontbijtspek toe. Meng de gehakte tomaten met de crème fraiche. Breng op smaak met peper en zout en giet over de aardappelschijfjes. Maak 4 gaatjes tussen de aardappelen en breek hierin de eieren. Zet 10 minuten in de oven. Kook ondertussen de sperziebonen gaar. Serveer met de aardappelen.
- Vegetarisch? Vervang de ontbijtspek met een rode paprika in reepjes voor de smaak en voeg 2 extra eitjes toe. Zuivelvrij? Vervang de crème fraiche met een scheutje plantaardige room.
0
0